Wat moet je doen als je koffer beschadigd of kwijtraakt?

Wat moet je doen als je koffer beschadigd raakt?

Het komt regelmatig voor dat koffers beschadigd of kwijtraken tijdens het reizen. Beschadigde of verloren bagage  kan voor veel ongemak zorgen, maar gelukkig krijg je in veel gevallen een vergoeding. Lees snel verder welke stappen je moet nemen zodra het jou overkomt.

Vul het PIR formulier in

Direct nadat je erachter bent gekomen dat je koffer is beschadigd of verloren, moet je ervoor zorgen dat je een PIR formulier invult. Het PIR formulier kun je aanvragen bij de balie in de bagagehal. Op het PIR (Property Irregularity Report) formulier kun je precies aangeven waar je koffer beschadigd is. Als je koffer is kwijtgeraakt gebruikt de luchtvaartmaatschappij het PIR formulier om je koffer te vinden. Daarnaast moet je altijd je bagagesticker laten zien om te bewijzen dat JIJ de eigenaar bent van de koffer. Zorg er dus altijd voor dat de gegevens op de bagagesticker kloppen en dat je deze goed bewaart tijdens je reis.

Bel je verzekeraar

Nadat je het PIR formulier hebt ingevuld, kun je het beste eerst checken of je reisverzekering je dekt. Velen bellen direct met de luchtvaartmaatschappij zelf, maar via je verzekeraar kun je vaak sneller en eenvoudiger je claim indienen. Zorg er wel voor dat je je PIR formulier bij de hand hebt, zodat je verzekeraar op zijn beurt bij de luchtvaartmaatschappij kan melden dat je bagage is beschadigd of verloren. Heb je geen reisverzekering, of kan je verzekeraar je slechts een deel vergoeden? Bel dan met de luchtvaartmaatschappij of met het bedrijf waar je je tickets hebt geboekt.

Bel je luchtvaarmaatschappij

Als je alleen een ticket hebt geboekt, kun je het best met de luchtvaartmaatschappij contact opnemen. Check de voorwaarden van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij ook zelf online voordat je gaat bellen, zodat je weet waar je recht op hebt. De Algemene Vervoersvoorwaarden zijn meestal helemaal onderaan de website te vinden. Wacht nooit te lang om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. In het geval van beschadigde koffers heb je slechts een week de tijd om de luchtvaartmaatschappij schriftelijk te informeren. Als je bagage vertraagd of verloren is geraakt, dan heb je 21 dagen de tijd om een klacht per brief in te dienen.

Bij pakketreizen (via bijvoorbeeld Expedia of Cheaptickets) kun je beter direct met de reisorganisator bellen of het contactformulier op de website invullen.

Niet tevreden over de uitkomst?

Het kan natuurlijk gebeuren dat zowel je reisverzekering als de luchtvaartmaatschappij je niet voldoende tegemoet kunnen komen. Ben je het niet eens met de voorgestelde oplossing, dan kun je om rechtsbijstand vragen of naar de rechter stappen.

Wat er ook gebeurt: geen paniek!

Het kan ontzettend vervelend zijn als je bagage vertraagd, verloren, of beschadigd is. Probeer altijd je hoofd koel te houden en doorloop zo spoedig mogelijk de bovenstaande stappen om het ongemak te beperken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 super leuke vrolijke koffers

7 super leuke vrolijke koffers

Wil je dat je al het zomergevoel krijgt als je naar je koffer kijkt?!?  Bekijk dan hieronder deze 7 vrolijke, leuke koffers. Er zijn koffers in allerlei kleuren, maar niet iedereen wil een standaard koffer. Gelukkig zijn er zat merken die hierop inspringen door bijzondere koffers te maken. Hieronder vind je een kleine selecte van 7 vrolijke en bijzondere koffers met een prima prijs kwaliteit verhouding.

Meer lezen

Comfortabel op Reis met de juiste reisaccessoires!!

Comfortabel op Reis met de juiste reisaccessoires!!

Als je op reis gaat is het belangrijk dat je reis comfortabel is. Een aantal reisaccessoires zijn hierbij echt onmisbaar. Of je nu op vakantie gaat met de auto of met het vliegtuig een aantal dingen zijn altijd erg handig om mee te nemen en om je lange reis zo comfortabel mogelijk te maken. Daarom hebben wij een handig lijstje gemaakt met reis accessoires om jou reis zo comfortabel mogelijk te maken.

Meer lezen

Carlton koffer kopen?

Carlton koffer kopen?

Carlton koffer kopenCarlton koffer kopen? Carlton is ook een koffer merk wat erg groot is, niet zo groot als Samsonite maar zeker de moeite waard om te bekijken. Het merk heeft dezelfde kwaliteit als American Tourister van Samsonite en ook ongeveer dezelfde prijs. Er zijn natuurlijk ontzettend veel koffer merken maar als we kijken naar de kwaliteit en de prijs van Carlton komt Carlton zeker in onze top 5 van beste merken.

Meer lezen

Nieuwe Koffer Kopen? Bekijk deze 5 tips

Nieuwe Koffer Kopen? Bekijk deze 5 tips

Nieuwe Koffer Kopen? Je hebt eindelijk je wel verdiende vakantie geboekt, nu moet je nog een nieuwe koffer hebben en dat kan best een hele opgaaf zijn. Er zijn ontzettend veel koffers en koffer merken en je weet echt niet waar je naar moet kijken. Lees het artikel hieronder om de keuze voor de juiste koffer makkelijker te maken.

Meer lezen

Wat te doen bij vakantieproblemen?

Wat te doen bij vakantieproblemen?

Wat te doen bij vakantieproblemen? Zorgeloos op vakantie, dat willen we allemaal. Maar er zijn een aantal dingen die altijd kunnen gebeuren. Zoals je bagage is te laat, je bent je medicijnen vergeten of je pinpas werkt niet in het buitenland. Zijn kleine dingen maar je kan echt niet zonder. Hieronder enkele tips om deze problemen op te lossen of om goed voorbereid te zijn op deze problemen.

Meer lezen

Hoe wordt een vliegtuig klaargemaakt voor vertrek?

Hoe wordt een vliegtuig klaargemaakt voor vertrek? Altijd leuk met het vliegtuig op vakantie gaan maar ook altijd weer spannend vind ik zelf. Zeker als je nog nooit hebt gevlogen. Daarom even een keer niet over de beste koffers maar over de reis daarnaartoe.

Hoe wordt een vliegtuig klaargemaakt voor vertrek?

Hoe wordt een vliegtuig klaargemaakt voor vertrekAls je nog hebt gevlogen is het erg spannend, en zeker als je weet hoe hard en hoe hoog het vliegtuig gaat. Er vertrekken ontzettend veel vliegtuigen op Schiphol en al deze vliegtuigen moeten elke keer weer klaar gemaakt worden om weer naar een bestemming te vliegen.  (Op de vliegtuigen radar kan je zien hoeveel vliegtuigen er op dit moment boven je vliegen. )

 

Meer lezen

Koffer aanbiedingen?

Koffer aanbiedingen?

Koffer aanbiedingen!! Zeker in deze tijd is het erg handig voordat je een koffer koopt even onderzoekt waar verschillende koffers in de aanbieding zijn. Waarom zou je een dure koffer kopen als ze elders in de aanbieding zijn. Er zijn natuurlijk een hoop aanbieders online en wij snappen ook dat het best moeilijk is om de juiste koffer te zoeken.

Er zijn twee hele grote online aanbieders, deze aanbieders hebben alle twee al tientallen jaren verstand van koffers en lederwaren.  Elke dag hebben deze aanbieders verschillende mooie aanbiedingen. Hieronder de twee grootste aanbieder voor koffers, reistassen en andere reisartikelen. Klik op de afbeelding of de knop eronder om te zien welke koffer er nu in de SALE zijn.

Meer lezen

Handbagage Ryanair afmetingen 2017?

Handbagage Ryanair afmetingen 2017?

Handbagage Ryanair afmetingen 2017? Met je handbagage koffer op vakantie, hou er dan rekening mee dat handbagage moet voldoen aan bepaalde regels, zoals de afmetingen van de koffer of tas, het gewicht maar voor de veiligheid zijn er ook een aantal regels waaraan je aan moet voldoen om te reizen met een handbagage koffer.

Meer lezen