Wat te doen bij vakantieproblemen?

Wat te doen bij vakantieproblemen? Zorgeloos op vakantie, dat willen we allemaal. Maar er zijn een aantal dingen die altijd kunnen gebeuren. Zoals je bagage is te laat, je bent je medicijnen vergeten of je pinpas werkt niet in het buitenland. Zijn kleine dingen maar je kan echt niet zonder. Hieronder enkele tips om deze problemen op te lossen of om goed voorbereid te zijn op deze problemen.

Wat te doen bij vakantieproblemen?

Probleem 1. Net aangekomen en je pinpas werkt niet. 

Wat je kan doen is als je buiten Europa op vakantie bent even online kijken of je pas wel op wereld staat. Anders werkt je pas alleen in Europa. Met één klik of een telefoontje naar je bank heb je dit probleem zo opgelost. Het beste is natuurlijk om dit te doen voordat je vertrekt. Werkt je pas nog niet probeer dan een andere bank. Werkt het dan nog steeds niet bel dan je bank. Zorg ook dat je cash geld opzak hebt.

Probleem 2. Je pinpas is gestolen. 

Ook in het buitenland is er criminele tijd, dus er is een kans dat je pinpas wordt gestolen. Wat je moet doen is direct je bank bellen en de pas blokkeren. Een tip om te voorkomen dat je zonder geld zit is altijd nog een creditcard of extra cash mee te nemen. Indien je samen reist kan je nog even snel geld overmaken naar je reisgenoot.

Probleem 3. Paspoort kwijt!!

Paspoort kwijtgeraakt in het buitenland? Dat is altijd vervelend maar geen probleem je komt echt niet vast te zitten. Zorg dat je altijd een alternatieve manier hebt om je te identificeren. Ga eerst naar de politie om te melden dat je je paspoort bent kwijtgeraakt. Als de politie je paspoort niet heeft gevonden kan je naar de Nederlandse ambassade of het consulaat. Vraag hier een noodpaspoort aan. Identificeren gaat makkelijker als je een alternatieve manier hebt meegenomen om je te identificeren. (bijv. rijbewijs)
Ben je je paspoort in Nederland kwijtgeraakt kan je een een spoed aanvraag doen bij je gemeente.

Wat te doen bij vakantieproblemen

Probleem 4. Medicijnen vergeten of op.

Dit kan natuurlijk ook gebeuren, maar ook geen probleem dit is ook zo opgelost. Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om een medicijnen paspoort te laten maken bij je apotheek. Op deze manier kan je makkelijk medicijnen ophalen bij de apotheek op je vakantie bestemming. Vaak kan je ook nog de kosten declareren bij je zorg of reisverzekering.

Probleem 5. Koffer zoek.

Een goede koffer kopen is natuurlijk ook belangrijk maar hoe duur en stevig je koffer ook is een koffer kan altijd te laat komen of zelf kwijt raken. En dat is natuurlijk ook erg vervelend maar kan altijd gebeuren. Dagelijks worden 90.000 koffers vermist. Zorg in ieder geval dat je schoon ondergoed en een paar toilet spullen meeneemt in je handbagage. Als je koffer vermist wordt merk je dit gelijk op het vliegveld, op het vliegveld kan je een PIR-formulier invullen. Op dit formulier kan je schade of vermissing van je koffer melden. Vraag altijd om een kopie. Via de reisverzekering krijg je een vergoeding.

Vakantie problemen zijn altijd vervelend, iedereen wil zorgeloos op vakantie. Ik hoop dat je wat hebt. Heb je een ander probleem dan kan je hieronder reageren.

Bekijk hier de beste koffers.

Lees ook ons artikelen over het instellen van een Samsonite cijferslot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *