Harde koffers: Stevig en betrouwbaar

Harde koffer kopen? Veel reizigers geven de voorkeur aan een harde koffer, vooral wanneer ze met het vliegtuig op vakantie gaan. Met een harde koffer kun je je spullen extra goed beschermen tegen schokken en stoten. Dit type koffer heeft daarom de voorkeur als je kwetsbare spullen mee wil nemen in je koffer. Bovendien zijn harde koffers beter bestand tegen regen en vuil. Zeker als je op wintersport gaat of naar een regenachtig gebied, zijn harde koffers een betere optie dan zachte koffers. 

De meeste harde koffers zijn gemaakt van aluminium, polycarbonaat, polypropyleen, ABS, of het zogenaamde Curv materiaal. Elk van deze materialen heeft zijn voor- en nadelen. 

Als je veel reist, is een aluminium koffer een goede investering. Aluminium koffers zijn lichtgewicht en zeer schokbestendig. Goedkoop zijn ze dus niet, maar je kunt er wel jaren mee vooruit.

129881 1515 1 1 - Harde koffer kopen
American Tourister Alumo Spinner 55 Neon lime (EUR 299,-) | via Travelbags.nl
122706 1004 1 - Harde koffer kopen
Samsonite Lite-Box Alu Spinner 69 aluminium (EUR 600,-) | via Travelbags.nl

Een goedkoper, maar tevens sterk materiaal is polycarbonaat. Alhoewel de meeste koffers van polycarbonaat nog steeds aan de prijzige kant zijn, kun je als frequente reiziger ook hiervan jarenlang plezier hebben. Hetzelfde geldt voor koffers van Curv materiaal. Koffers van Curv hebben als voordeel dat ze krasbestendig zijn.

Goedkopere koffers zijn meestal gemaakt van polypropyleen of ABS. Reis je niet zo vaak, dan is een koffer van flexibel ABS materiaal een prima keuze. Polypropyleen is iets duurzamer dan ABS, maar is wel zwaarder dan de meeste harde koffer materialen.

Ga je een harde koffer kopen, denk dan goed na over je budget, en of je de koffer vaak gaat gebruiken. Elk materiaal heeft z’n voor- en nadelen!