Vloeistoffen aan boord van het vliegtuig

Voor de meeste mensen blijven de regels over het meenemen van vloeistoffen aan boord van het vliegtuig onduidelijk. Mag je nu wel of niet je parfum meenemen? En moet je je flesje cola nog even snel opdrinken voordat je gaat boarden, of kan het toch gewoon mee? Het antwoord op deze en andere vragen lees je bij Beste Koffers!

Wat zijn de regels voor vloeistoffen 300x239 - Vloeistoffen aan boord van het vliegtuigWat zijn de regels voor vloeistoffen aan boord?

Als je vloeistoffen wilt meenemen, zoals shampoo of tandpasta, dan mogen deze per verpakking niet meer dan 100 milliliter bevatten. Bovendien moet je ze in een hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter doen. Het maakt overigens niet uit of deze verpakkingen al aangebroken zijn. Je mag per persoon maximaal 1 plastic zakje van maximaal 1 liter voor de vloeistoffen en gels meenemen. Stop het zakje op een handige plek, dus bijvoorbeeld in een voorvakje of bovenop je handbagage. Op die manier heb je je vloeistoffen binnen handbereik en kun je sneller door het security checkpoint.

Mocht je toch meer vloeistoffen willen meenemen, dan kun je deze bij je ruimbagage doen.

Wat valt onder de categorie vloeistoffen?

Niet alleen drankjes en shampoo vallen onder de vloeistoffenregels, ook gels, crèmes, pasta’s en spuitbussen horen hierbij.

Voor vloeibare medicijnen, dieet- en babyvoeding gelden andere regels. Zo mogen verpakkingen van medicijnen groter dan 100 ml zijn (mits je een doktersverklaring hebt om aan te tonen dat je deze daadwerkelijk nodig hebt). Babyvoeding mag ook gewoon in je handbagage worden gestopt als je met een baby (tot 1,5 jaar) reist.

Kijk voor de zekerheid ook op de website van Schiphol, of check de website van je vliegtuigmaatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *