Handbagagebeleid Ryanair

Veel vliegtuigmaatschappijen staan tegenwoordig slechts één stuk handbagage toe. Bovendien moet je bagage aan verschillende regels voldoen met betrekking tot het gewicht, de afmetingen, en de inhoud. Onder andere Ryanair hoort tot deze groep vliegtuigmaatschappijen.

Handbagagebeleid Ryanair

Sinds november 2018 mag je volgens het handbagagebeleid van Ryanair alleen een kleine tas meenemen van maximaal 40 x 20 x 25 cm. Deze tas moet onder de stoel voor je passen. Als je tas niet past, of als je toch twee stuks bagage hebt meegenomen, dan brengt Ryanair een bedrag van € 25,- in rekening.

Screenshot 2019 12 26 at 23.09.38 300x246 - Handbagagebeleid Ryanair

Handiger is het om van tevoren te bekijken of je eventueel extra bagage mee wil nemen. Zo kun je voor een bedrag vanaf € 6,- een handbagage koffer van maximaal 10 kg meenemen die in het opbergvak boven de stoelen past. Vanaf €8,- kun je ook je koffer van 10 kg inchecken.

Bekijk hier alle handbagage koffers >>

Handbagage Ryanair Vloeistoffen

Niet alleen moet je altijd de maat en het gewicht van je handbagage checken, ook de inhoud doet ertoe. Zo zijn er strenge regels wat betreft vloeistoffen en “gevaarlijke” voorwerpen. Voor vloeistoffen geldt dat je flacons van maximaal 100 ml per stuk kan meenemen, tot een inhoud van maximaal 1 liter. Deze flacons moet je in een hersluitbare plastic zak doen. Lees meer over dit onderwerp bij ons artikel wat zijn de regels voor vloeistoffen.

Daarnaast kun je het best voordat je naar het vliegveld gaat even checken of je geen scherpe voorwerpen in je koffer hebt zitten, zoals een (grote) schaar, priem, of (scheer)mes. Uiteraard mag je geen wapens meenemen, maar ook bijvoorbeeld speelgoedgeweren die erg op echte wapens lijken kun je beter thuislaten.

Als je met Ryanair vliegt zijn de bovenstaande maten een goede richtlijn, maar als je met een andere vliegtuigmaatschappij vliegt zijn er misschien weer andere regels. Voor Transavia handbagage gelden bijna dezelfde regels als voor Ryanair. Als je met Transavia reist, lees dan de Transavia handbagage regels op de deze pagina.

Op zoek naar de juiste koffer? Bekijk ze hier allemaal!

Weet je niet zeker of al je reisartikelen mee mogen in het vliegtuig, check dan deze pagina met verboden voorwerpen van de website van Schiphol.

Kom dus niet voor verrassingen te staan en lees goed waar je allemaal op moet letten voordat je een handbagage koffer koopt.

Bekijk de koffer >> Bekijk de koffer >> Bekijk de koffer >>

American Tourister Funshine

American Tourister Bon Air

Travelite
Orlando

handbagage koffer 300x300 - Handbagagebeleid Ryanair handbagage koffer 1 300x300 - Handbagagebeleid Ryanair travelite handbagage 300x300 - Handbagagebeleid Ryanair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *