Nieuwe koffer kopen? Bekijk deze 5 tips

Wil je graag een nieuwe koffer kopen? Als eindelijk je welverdiende vakantie in zicht komt, zit je natuurlijk niet te wachten op koffer keuze stress. Maar hoe kun je nu een keuze maken als de mogelijkheden eindeloos zijn? In dit artikel helpen je we op weg om een goede koffer te kiezen voor jouw reis.

5 handige tips voor het kopen van een nieuwe koffer

Koffertip 1 – Het materiaal

Het materiaal speelt een grote rol bij de aanschaf van je koffer. Afhankelijk van zowel je persoonlijke voorkeur als je eindbestemming kan een harde of juist een zachte koffer het meest geschikt zijn.

Het voordeel van een harde koffer is dat deze je spullen beter beschermt tegen schokken en stoten. Daarnaast kunnen harde koffers ook beter tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen en sneeuw. Als je dus op wintersport gaat of een stedentrip gaat maken in een gebied waar het veel regent, dan is een harde koffer een goede keuze. Harde koffers kunnen uit verschillende materialen vervaardigd zijn, dus het is zeker de moeite waard om even na te gaan welk materiaal jouw voorkeur heeft. Voor meer informatie over harde koffers bekijk je onze pagina over harde koffers of check je deze handige pagina van Travelbags.nl.

Bekijk NU alle harde koffers

Daarentegen kun je beter voor een zachte koffer gaan als je met de bus, trein, of auto reist. In dat geval is het namelijk beter als je koffer een beetje meegeeft. Nog een voordeel van zachte koffers is dat je hier vaak meer bagage in kwijt kunt omdat deze vaak uitbreidbaar zijn en over extra opbergvakjes beschikken. Bovendien blijven ze langer mooi doordat ze krasbestendig zijn.

Decent Basic Line Oranje - Nieuwe koffer kopen? Bekijk deze 5 tips
Decent Basic Line Trolley
Bekijk deze koffer
Travelite Derby - Nieuwe koffer kopen? Bekijk deze 5 tips
Travelite Derby Trolley
Bekijk deze koffer
Samsonite Uplite Upright - Nieuwe koffer kopen? Bekijk deze 5 tips
Samsonite Uplite Upright
Bekijk deze koffer

Koffertip 2 – Twee of vier wielen

De meeste mensen gaan ervan uit dat koffers met vier wielen (de zogenaamde spinners) beter zijn, maar dit is niet het geval. Koffers met vier wielen zijn weliswaar makkelijker manoeuvreerbaar en vaak lichter, maar de wielen zijn kwetsbaarder. Dat neemt niet weg dat spinners fijner zijn als je je armen en rug minder wil belasten. Vooral bij wachtrijen zijn spinners vaak een stuk fijner.

Toch kun je beter voor een koffer met twee wielen (de zogenaamde upright) gaan als je deze met je mee moet vervoeren op ruw terrein. De wielen zijn steviger, en bovendien kun je een tweewiel koffer makkelijker achterover kantelen. Kijk ook op deze pagina van Travelbags voor meer nuttige info over het verschil tussen tweewiel en vierwiel koffers.

Koffertip 3 – Het formaat

Veel mensen vinden het lastig om het formaat koffer te bepalen voor hun reis. Gelukkig heeft Bagageonline.nl een handige tool om snel te verifiëren welke afmetingen het meest geschikt zijn voor jou. Koop je je koffer liever via Travelbags? Dan kun je direct via deze pagina doorverwezen worden naar de juiste producten, afgestemd op jouw voorkeuren.

Kijk ook bij Koffer Advies voor meer advies en speciaal voor jou geselecteerde koffers.

Koffertip 4 – Het slot

Sommige koffers hebben een geïntegreerd TSA (cijfer)slot. Een TSA slot beschermt je spullen beter tegen diefstal, zodat je met een gerust hart op reis kunt. Het cijferslot kun je zelf instellen en het TSA sleutelgat is speciaal voor de douane zodat ze, indien nodig, je koffer kunnen openen.

Als je koffer niet over een geïntegreerd slot beschikt, dan kun je natuurlijk altijd een apart sleutel- of cijferslot kopen. Een extra voordeel van een slot is dat deze je koffer beschermt tegen openklappen, maar dit kun je ook voorkomen met een kofferriem.

Samsonite cijferslot of TSA slot instellen 1024x576 - Nieuwe koffer kopen? Bekijk deze 5 tips

Koffertip 5. De kleur

Deze tip ligt misschien voor de hand, maar de kleur is zeker niet onbelangrijk als je een nieuwe koffer gaat kopen. Als je wilt voorkomen dat je urenlang moet zoeken naar jouw zwarte koffer tussen de zee van andere zwarte koffers, kies dan voor een opvallend kleurtje. Bekijk hier een aantal mooie koffers met felle kleuren.

Ga je op zakenreis? Dan kun je misschien beter een neutrale kleur kiezen, vooral als je direct bij aankomst van bestemming een meeting hebt.


Check vooral ook de reviews van de koffers die je op het oog hebt. Reviews zijn voor de meeste mensen doorslaggevend bij hun aankoop.

Eén gedachte over “Nieuwe koffer kopen? Bekijk deze 5 tips

  • september 12, 2017 om 7:47 am
    Permalink

    Leuke tips! Ik reis heel vaak daarom weet ik veel over koffers, maar ik kon me nooit voorstellen dat de kleur zo voordelig kan zijn! Gauw ga ik op vakantie naar een ander land en ik heb een nieuwe koffer daarbij nodig. Deze keer vind ik iets opvallend en fel. Bedankt!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *